Téma: Studny
Pěkný den, rád se jednou za čas podívám jaké jsou nové studánky na webu, ale trošku mi tam vadí stejné betonové skruže, ze kterých vykukuje kovová pumpa. Opravdu myslíte, že tohle patří mezi studánky a prameny ?
prostor pro diskuzi nad prameny, studánkami a dalšími vodními zdroji v České republice, které se snaží podchytit Národní registr pramenů a studánek
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pěkný den, rád se jednou za čas podívám jaké jsou nové studánky na webu, ale trošku mi tam vadí stejné betonové skruže, ze kterých vykukuje kovová pumpa. Opravdu myslíte, že tohle patří mezi studánky a prameny ?
Ano betonove skruze prilis nelakaji svym vzhledem, ale pokud z pump tece voda a je pumpa verejne pristupna pak splnuje podminky zarazeni do registru. Rozhodnuti ze se budou evidovat i studny dnes jiz nelze vzit zpet. Nebylo nejstastnejsi, ale stalo se. Z tohoto duvodu si muzete na webu v sekci nastaveni vypnout urcite typy zaznamu a budou se vam tak zobrazovat napr. jen prameny a studanky.
Dobrý den, já jsem přesvědčen, že STUDNY i PUMPY jsou též vodním zdrojem, totožným se STUDÁNKAMI, a tedy sem logicky patří... Děkuji za pozornost. Mirek
DODATEK : .....výše uvedené platí samozřejmě za předpokladu, že PUMPY jsou funkční - tedy že lze nabrat vodu daného zdroje... (M-777)
Naposledy upravil: MIREK-777 (2012-02-03 18:52:02)
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.